Miksi kohta on loistava tilaisuus perustaa yritys tai laajentaa liiketoimintaa?

14.05.2020
Yrittäjä
Yrittäjä


Koronan eli COVID-19-viruksen takia erityisesti yritykset matkailu-, ravintola- ja liikennealalla ovat kärsineet paljon. Monet yritykset ovat jo joutuneet laittamaan lapun luukulle. Ja toiset tulevat sen tekemään enemmin tai myöhemmin. Oli kuitenkin havaittavissa ongelmia monen yrityksen kohdalla ennen nykyistä tilannetta sillä jo alkuvuodesta ennen kuin korona vaikutti täällä konkurssien määrä oli nousussa. Tässä artikkelissa kerromme, miksi lama on mahdollisuus!


Nyt itse aiheeseen eli miksi kohta on loistava tilaisuus perustaa yritys tai laajentaa liiketoimintaa.  Ensinnäkin nyt joidenkin palveluiden tai tuotteiden kysyntä on räjähtänyt. Ihmiset hamstraavat hulluna käsidesiä ja vastaavia tuotteita. Hankalampaa tietenkin on arvioida, miten kauan tiettyjen tuotteiden kysyntä jatkaa kasvuaan. Lisäksi joidenkin ei-paikkasidonnaisten yritysten kysyntä on kasvanut huomattavasti. Mietihän vaikka yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja etäpalavereihin. Jos sinulla on yritysidea, jonka ajattelet hyötyvän poikkeustilasta, nyt voi olla tuhannen taalan paikka aloittaa yritystoiminta!


Jos sinulla on jo valmista liiketoimintaa, voisiko sitä kehittää siten, että se hyötyisi vallitsevasta tilanteesta? Esimerkkinä käy yritys, joka valmisti suksivoiteita, mutta muutti tehtaan käyttötarkoitusta siten, että se pystyi aloittamaan käsidesin tuotannon. 


Jos koronan seurauksena yrityksiä ajautuu konkurssiin tai pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin, yrityksen paremmassa asemassa olevat kilpailijat voivat laajentaa toimintaansa halvoilla yritysostoilla tai ostamalla konkurssiin menneen kilpailijan liiketoiminnan tai kaluston konkurssipesältä. Kun nousukausi taas alkaa, on yritys entistä vahvempi kilpailijoihinsa nähden! Konkurssien seurauksena alalla kilpailu vähenee, mikä luo mahdollisuuden uudelle tulokkaalle, kun kilpailu on entistä vähäisempää. Moni nyt menestyvä yritys onkin perustettu 90-luvun laman aikana. Kannattaa tietenkin huomioida se, että koronan vaikutukset voivat kestää verrattain pitkäänkin. Sitä ei kukaan tiedä, miten kauan vallitseva erikoistilanne jatkuu tai miten kauan se vaikuttaa kuluttajien ja yritysten ostokäyttäytymiseen tai muuttuuko jotkin asiat pysyvästi. 


Hankiyrityslainaa.fi