Vakuudettomat yrityslainat ja niiden käyttötarkoitukset

30.08.2020


Vakuudettomien yritysluottojen suosio on kasvanut viime vuosina, kun pankit ovat tiukentaneet lainanantokriteerejään. Pankit esimerkiksi saattavat vaatia kovia reaalivakuuksia yrityslainan vakuudeksi, mihin kaikki yritykset eivät pysty vastaamaan. Samoin perinteisten yrityslainojen saaminen voi olla hidasta, ja lainan saamiseen sen hakemisesta voi mennä parikin viikkoa. Vakuudettomia yrityslainoja voi taas saada niitä myöntävistä rahoitusyhtiöistä jopa samana päivänä hakemuksesta.


Vakuudettomille yrityslainoille on ominaista, että niiden laina-aika on jopa vain yhdestä kuukaudesta muutamaan vuoteen. Niissä ei käytetä reaalivakuuksia, vaan vakutena toimivat yrittäjien ja yrityksen vastuuhenkilöiden henkilötakaukset. Niissä korko voi olla suurempi kuin perinteisissä pankista saatavissa yrityslainoissa. Tässä artikkelissa käymme läpi joitain käyttötilanteita, joissa niitä voidaan hyödyntää.


Tilausten rahoittaminen

Yrityksellä on tilauksia, mutta ennen niiden tuloutumista tarvitaan rahaa, jotta tilaus voidaan toimittaa asiakkaalle. Yritys kuitenkin tietää, että se saa hyvän katteen, kun projektista saadaan maksu. Esimerkiksi tällaiseen tilanteeseen vakuudettomat yrityslainat voivat sopia. Tällaisia projekteja voi olla esim. rakennusalalla ja metalliallalla toimivissa yrityksissä.


Käyttöpääoman rahoitus

Yrityksellä voi olla väliaikaisesti kassa vähissä. Rahaa on kyllä tulossa, mutta asiakkaalla on pitkä maksuaika. Tai tilanne on se, että yrityksen asiakkaan maksut ovat myöhässä ja yritys tarvitsee pikaisesti jostain rahaa, jotta se selviää omista velvoitteistaan. Tällaista väliaikaista kassavajetta voi paikata esimerkiksi vakuudettomalla yritysluotolla.


Koneen hankinta

Yrityksellä voi tulla vastaan tilanne, jossa sen merkittävä kone rikkoutuu, ja tuotanto on riippuvainen tästä koneesta. Yrityksellä ei kuitenkaan välttämättä ole juuri sillä hetkellä kassassa riittävästi rahaa uuden koneen ostoon. Koska tuotanto on riippuvainen tästä tärkeästä koneesta, uusi kone tilalle olisi saatava niin pian kuin mahdollista. Vakuudeton yrityslaina voi olla sopiva vaihtoehto tilanteeseen sen nopean saatavuuden vuoksi. Voihan yritys myöhemmin, kun kone on saatu hankittua, selvittää, saisiko se jostain edullisempaa rahoitusta vakuudettoman yrityslainan tilalle


Siltarahoitus

Yritys on saamassa yritystukia johonkin hankkeeseen, mutta ennen tuen saamista se tarvitsee sijoittaa projektiin omaa rahaa. Yritys siis tietää, että yritystukia on tulossa, mutta sitä ennen tarvitsisi saada rahaa jostain, jotta tuki olisi aikanaan mahdollista saada. Tällaisessa tilanteessa vakuudeton yrityslaina voi toimia siltarahoituksena ennen varsinaista yritystukien saamista


Täydentävä rahoitus pankkilainan rinnalla

Yritys haluaa ostaa miljoona euroa maksavan toimitilan. Sillä riittää reaalivakuuksia siten, että se saa pankista yrityslainaa 700 000€. Se tarvitsee vielä 300 000€ rahaa jostain, jotta toimitilan hankinta on mahdollista. Vakuudetonta yrityslainaa voidaan käyttää myös täydentävänä rahoituksena edullisemman pankkilainan rinnalla. Tällöin puuttuva 300 000€ otetaan vakuudettomana yrityslainana, jossa vakuutena toimii yrittäjien henkilötakaus.Täydentävänä rahoitusmuotona sitä voidaan käyttää samoin myös yrityskaupan rahoittamiseen.


Lopuksi

Tiivistettynä voidaan todeta, että vakuudettomien yrityslainojen etu on niissä, että niitä voidaan saada nopeammin ja helpommin kuin perinteisiä pankkilainoja. Niiden kustannukset tosin ovat yleensä kalliimpia kuin perinteisten pankista saatavien yrityslainojen. Onhan niissä esimerkiksi suurempi riski, sillä ne eivät sisällä reaalivakuutta. Pankit yleensä vaativat reaalivakuuksia, kun taas vakuudettomissa yrityslainoissa vakuutena toimivat yrittäjien tai vastuuhenkilöiden henkilökohtaiset takaukset.


Vakuudettoman yrityslainan pääset hankkimaan täältä.


Hankiyrityslainaa.fi